< prosinec 2018 >
Po Út St Čt So Ne
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Oleje doTERRA

doTERRA znamená "Dar Země"

Tyto esenciální (éterické) oleje jsou skutečným darem, který nám může pomoci v nejrůznějších životních situacích - od uvolnění stresu, zlepšení nálady, až po práci s emocemi nebo s potížemi našeho fyzického těla.

 

Oleje doTERRA jsou označované CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade) - Certifikované čisté esenciální oleje terapeutické třídy a představují nejbezpečnější, nejčistší a nejléčivější esenciální oleje, které jsou v současné době dostupné. Jsou jemně a odborně vydestilované z rostlin, které byly vypěstované zkušenými pěstiteli v různých částech světa a sklizené ve správném čase a odpovídajícím způsobem. Jen v případě splnění těchto podmínek mohou mít esenciální oleje optimální složení a maximální účinnost.


Tyto oleje jsou pro člověka bezpečné i ve vysokých koncentracích, neboť neobsahují žádné cizorodé chemikálie a jako přírodní látky s velmi vysokou vibrací dokáži spolupracovat s komunikačním systémem našeho těla. Působí vždy tam, kde je jich zapotřebí a dokáží se přizpůsobovat potřebám těla.


Esenciální oleje jsou přírodní aromatické látky, které se nacházejí v semenech, v kůře, ve dřevě, ve stoncích, listech, kořenech i květech rostlin. Jejich vůně bývá krásná a velmi silná.

 

Jak užívat esenciální oleje

Užívání esenciálních olejů je velmi jednoduché a jejich účinek bývá hluboký, dokonce transformační.

Esenciální oleje by neměly přijít do očí, do ucha nebo do otevřených ran. Pokud se při lokálním použití objeví zarudnutí nebo podráždění pokožky, aplikujte na podrážděné místo rostlinný olej (frakcionovaný kokosový nebo olivový).

 

Použití esenciálních olejů

Esenciální oleje se dají použít pro širokou škálu emočních a fyzických potíží. Můžeme je užívat jednotlivě nebo ve směsích.

Běžně se užívají třemi základními způsoby: aromaticky (rozptylováním do vzduchu), lokálně (na kůži) nebo vnitřně jako potravinový doplněk.

Aromatické použití

Čich působí v našem těle na mnoho fyziologických mechanismů, včetně stimulace tvorby hormonů a dalších metabolických procesů. Některé oleje mají po rozptýlení do vzduchu velmi stimulují účinek, zatímco jiné tiší a zklidňují. Rozptylování esenciálních olejů navíc čistí vzduch od nežádoucích pachů a patogenních mikroorganismů.

Lokální použití

Protože molekulární složení esenciálních olejů je blízké složení našeho těla, esenciální oleje se po aplikaci na kůži lehce vstřebávají a mají v dané oblasti rychlý lokální účinek. Zklidňují, léčí, regenerují a s úspěchem je můžeme použít při masáži a při kosmetických procedurách. Působí také jako přírodní desinfekce. Chemická struktura esenciálních olejů jim dovoluje pronikat kůží do krevního řečiště a působit tak na celé tělo.

Vnitřní použití

Esenciální oleje se dají rovněž používat jako potravinové doplňky.

Kromě několika málo olejů se dá většina užívat vnitřně. Ale raději si vždy tuto skutečnost ověřte z dostupných materiálů.




 








2015 © PiDi Soft |  Mapa stránek